ABB Power Transformers – Design och inredning av nya moderna kontrollantrum

Trafo-verkstaden är inte bara en produktionsverkstad, utan också en av världens mest kompletta och avancerade anläggningar för högspänningsprov. Kunder från hela världen kommer till Ludvika för att vara med vid proven. Det kan gå timmar mellan högspänningsproven och under den tiden erbjuds kunderna kontorsrum där de kan arbeta och vila.

De befintliga rummen var mörka, utan fönster med dagsljus och hade gammal inredning.

Vad vi gjort

Workbox fick uppdraget att rita om och inreda två kontrollantrum. För att få de relativt små rummen utan fönster att kännas ljusare målades väggarna vita. Istället för tavlor tapetserades en av väggarna med en mörk fondtapet gjord utifrån ABBs grafiska illustrationer. Belysningen förbättrades med spotskena i taket samt vägg och golvlampor och nya, moderna möbler köptes in.

Om ABB Ludvika

ABB Sverige är ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation. I Ludvika ligger koncernens centrum för kraftöverföring. Enheterna i Ludvika utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och system som gör det möjligt att överföra elkraft på både långa och korta avstånd. Över 90 % av produktionen går på export.

ABB Power Transformers

Enheten Power Transformers tillverkar transformatorer och shuntreaktorer upp till högsta förekommande effekt och spänningar upp till 1500 kV. Enheten har en ledande roll i ABB:s världsomspännande forskning och utveckling inom kraftöverföringsområdet.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna oss för mer information.