Mörker, kyla och utanförskap – juletider för en hemlös

Workbox har hjälpt Västerås stadsmission att ta fram 2014 års julkampanj. Paketkampanjen ”Värm utsatta västeråsare” har vänt sig både till företag och privatpersoner. I företagskampanjen uppmanas företag att istället för julklappar till kunder och medarbetare skänka ett bidrag till Västerås stadsmission och dess verksamhet. Eller att bidra genom att köpa presentkort i den fina second hand-butiken på Erikslund.

Tillsammans med Västerås Citysamverkan har en ”bösskampanj” på samma budskap genomförts. I utvalda butiker och restauranger i Västerås City har bössor placerats ut med uppmaningen att skänka en julgåva till Västerås stadsmission.

Tillsammans med Elite Stadshotellet Västerås har en paketkampanj gått ut i sociala medier. Här kan givmilda lägga paket under granen på Elite Stadshotellet Västerås. På önskelistan står underkläder, vinterskor, mössor och vantar. För de flesta av oss är det självklart att kunna hålla oss rena, fräscha och varma, men för många utsatta västeråsare är det en lyx.

Utöver detta har det gått ut en ”gilla” kampanj på FB som går ut på att för varje ”gilla” skänker Elite Stadshotellet Västerås 5 kr till Västerås stadsmission.

Tillsammans med Erikslund Shopping center och IKEA genomfördes en julkulekampanj under hela december. Människor som besökte shopping centret under julmånaden kunde köpa en julkula och hänga den den själv i centrets fina julgran vid entrén till IKEA. Kulan kostade 50 kronor och pengarna gick oavkortat till Västerås stadsmissions viktiga arbete.

www.vasterasstadsmission.se

Om Västerås stadsmission

Västerås stadsmission är en ideell förening som arbetar för att hjälpa och stödja de mest utsatta människorna i vårt samhälle. Det kan handla om bl.a hemlöshet, missbruksproblematik, psykisk ohälsa, kriminalitet, ungdomar i utsatthet och riskmiljöer etc.

För att bedriva sitt viktiga arbete för de mest utsatta i Västerås är de helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag, organisationer och församlingar. Västeras stadsmission har ett 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. De är också medlemmar i branschorganisationen FRII och följer deras kvalitetskod.